Magento 2 Webshop Specialist Van Rotterdam

Voor webshops is de zoekfunctionaliteit vaak één van de belangrijkste functionaliteiten in de strijd om een hoge conversie. Een snelle zoekfunctionaliteit is dan ook een must.

Wil je bijvoorbeeld 6 GB voor Varnish reserveren met een Dedicated of Cluster omgeving dan is dat bijna altijd mogelijk zonder een upgrade magento webshop. 5 bruikbare ideas voor een snellere website

Productconfiguratiepagina Categorie

Bij Magento 2 staat standaard ingesteld dat het re-indexen van producten en categorieën automatisch gedaan wordt bij het updaten van een product of categorie. Het probleem van het re-indexen is dat het de omgeving een stuk trager maakt op het moment van re-indexen. In plaats van Magento de re-indexering te laten uitvoeren bij een replace magento webshop, kan je dit beter handmatig doen op een tijdstip die je zelf uitkiest. Het updaten volgens schema is voor de performance een goede optie. Dit in tegenstelling tot het updaten van de re-index on save bij iedere productupdate.

Tweakwise kan op de achtergrond van elke webshop functioneren en is ‘platform onafhankelijk’. Het mooie is, is dat je voor het beheren van Tweakwise geen technische kennis nodig hebt waardoor het instapniveau relatief laag is. Tweakwise is erg goed, maar relatief duur als je dit afzet tegen Elasticsearch.

Kies dus in dit geval voor ‘Update By Schedule’. Je hebt nu zelf controle over wanneer je de Magento index een update geeft.

Inmiddels heeft Magento het Nederlandse Elasticsearch de standaard voor zoekmachines binnen Magento gemaakt. Een mooie ontwikkeling die wij absoluut toejuichen! Een andere zeer uitgebreide zoekfunctionaliteit die je kan inzetten is Tweakwise.

Op de servers van Hipex bieden wij de mogelijkheid om Varnish Cache in te schakelen zonder dat hiervoor een externe instantie hoeft te worden ingericht. Dit bespaart kosten en verlaagd latency. Daarnaast biedt Hipex ook volledige flexibiliteit qua configuratie.

Een wijze met geringe influence om de snelheid van je Magento webshop te verbeteren is door goede geoptimaliseerde Magento hosting te kiezen. Het aanbod hierin is groot, maar niet iedere partij biedt ook daadwerkelijk Magento geoptimaliseerde hosting aan. Er zijn vele verschillende oplossingen variërend van groot tot klein en het is hierbij van belang het juiste pakket te kiezen. Voor je Magento webwinkel is goede internet hosting nodig om je gebruikers een goede ervaring te bieden.

Doe vooraf dus goed onderzoek naar welke zoekfunctionaliteit je wilt gebruiken en vraag ons eventueel om inhoudelijk advies. Caching is een veelgebruikte methode om websites en webshops sneller te laten functioneren. De vraag is dan ook niet of je gebruik moet maken van caching, maar welke caching methode je uiteindelijk gaat gebruiken. Voor Magento raden wij onder andere aan om gebruik te maken van Varnish Caching. Varnish is een reverse proxy die er voor zorgt dat statische pagina’s gecached worden.

Daarnaast is het ook van belang om verschillende backend processen sneller af te handelen. Bekijk ook onze Magento Hosting Let daarom op bij het selecteren van het juiste hosting pakket en kijk hierbij vooral naar de beschikbare assets magento hosting. De belangrijkste sources zijn het geheugen, CPU en opslag capaciteit. Waar je nog meer op moet letten bij het kiezen van Magento hosting, leggen we uit in dit artikel.