Stap four: Webhosting voor WordPress Stap 7: Starten met deze 3 plugins
WordPress is een Content Management Systeem, dit noemen we vanaf nu een CMS. Met een CMS kun je gemakkelijk de website ‘beheren’. Zo kun je inloggen op je eigen web site en in een grafische omgeving teksten en afbeeldingen invoegen op een eenvoudige manier. Het aanpassen van je website kun je een beetje vergelijken met het maken van een Word document. Er is dus géén code nodig om de website te beheren.
- Stap 2: Nieuw thema installeren en instellen
- Laten we nu van thema wisselen.
- Bij ‘Header’ kan je de grote kopafbeelding aanpassen of zelfs verwijderen.
- Buiten deze aanpassing kan je niet zoveel veranderen in dit thema met de customizer.
- Je ziet dan alle thema’s die op dit moment zijn geïnstalleerd.
We gaven al aan dat het vaak een slimme keuze is voor een eigen web site, echter er zijn natuurlijk uitzonderingen. Zo vinden wij dit website maken niet de beste keuze bij het maken van een webwinkel, het is echter wel mogelijk om een webshop te maken. ✘ Gebruik het niet voor een Webwinkel
Newest WordPress Tutorials
Aneeq WordPress Theme – Responsive, Multipurpose, and Easy to use, can be used with any kind of website or blog.https://t.co/BzJEuC7j4X#WordPress #Webdesign pic.twitter.com/E0njQPcFdL
— R-kad (@PathhanRazi) October 30, 2020
Google Maps Toevoegen Aan Je WordPress Website
Echter ook sitebuilders als Wix en Weebly zijn alternatieven die veel gekozen worden om zelf een eigen web site te maken. In véél gevallen is WordPress echter een erg handige keuze. We zetten de belangrijkste voordelen op een rij: WordPress is free of WordPress hosting charge (de software is ‘open-supply’): Zoals reeds genoemd is WordPress open-supply.
Dat geldt met name voor beginnende website eigenaren, voor hen is dit CMS erg gemakkelijk om te leren. Tegelijkertijd zijn er ook veel uitbreidingen mogelijk. Er zijn erg veel ontwikkelaars die Themes en Plugins hebben gemaakt om de websites beter te maken en meer opties te geven.
De eerste versie van WordPress is verschenen in 2003 waarbij het initieel als blog is opgezet. Het platform is een open-supply systeem dat door duizenden ontwikkelaars wereldwijd wordt gebouwd en verbeterd. Meer dan 60 miljoen web sites website bouwen maken gebruik van WordPress wat het een wereldwijd marktaandeel van 33% geeft. Er zijn tientallen, misschien wel honderden, alternatieven voor WordPress. Andere bekende open-supply systemen (CMS’en) zijn bijvoorbeeld Joomla, Drupal.
WordPress is het meest gebruikte CMS ter wereld: 33% van het internet draait op WordPress. Dit is des te indrukwekkender als je bedenkt dat de nummers twee en drie slechts 2% en 3% marktaandeel hebben. Van alle web sites die gebruik maken van een CMS kiest 60% voor WordPress.