Zwembad zonnepanelen en verwarmen

Het verwarmen van een zwembad; de mogelijkheden

Het is overheerlijk om in uw eigen zwembad te genieten. Dat geldt met name voor de periode waarin het heerlijk weer in Nederland is. Over het algemeen kunnen we stellen dat dit de periode van april tot en met september is, met hier en daar wat uitschieters naar beneden en boven. Feit is wel dat in de overige maanden het water behoorlijk koud is. Dat geldt overigens ook voor de maanden april tot en met september. Het duurt namelijk enige tijd voordat het zonlicht het water tot een relatief hoge temperatuur opgewarmd heeft.

Mede daarom is het absoluut aan te raden om zwembadverwarming in uw zwembad te hebben. Met de zwembadverwarming is het mogelijk om het water altijd op de gewenste temperatuur te hebben en te houden. Dit verhoogt het zwemgemak alleen maar, waardoor u nóg vaker gebruik van uw zwembad wenst te gaan maken.

Maar, welke mogelijkheden heeft u zoal voor het verwarmen van het zwembadwater? Feit is dat u tegenwoordig meerdere mogelijkheden heeft. Dat is te danken aan de opkomst van nieuwe technologieën, waaronder de mogelijkheden om het zwembad met zonnepanelen op te warmen.

Mogelijkheden voor het verwarmen van uw Zwembad?

  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp

Zwembad zonnepanelen

Het is in Nederland steeds gebruikelijker om zonnepanelen op het dak van uw huis neer te leggen. De gewonnen energie uit deze zonnepanelen kunt ut vervolgens in uw eigen huis gebruiken. Het is echter ook mogelijk om deze energie te gebruiken voor het verwarmen van uw zwembad.

Door het water met behulp van zonnepanelen te verwarmen, bent u bijzonder milieubewust bezig. Door het zwembad met behulp van zonnewarmte te verwarmen, heeft u geen extra kosten. De energie die hiervoor gebruikt wordt, komt rechtstreeks vanuit de zon. Het is dus een optimale gelegenheid om gebruik te maken van de gewonnen energie uit de zonnepanelen.

Zwembad warmtepomp

Als u het zwembad op een andere manier wilt verwarmen, kunt u ook gebruik maken van een warmtepomp. Een warmtepomp is een redelijk veel gebruikte manier om het zwembad heerlijk te verwarmen. Bij het uitkiezen van een warmtepomp voor uw zwembad is het wel zaak om rekening met e sterkte te houden. Het is tenslotte wenselijk dat het gehele zwembad opgewarmd wordt.

In het verleden gebruikte men vaak een traditioneel verwarmingssysteem. In de praktijk blijkt echter dat een huidige warmtepomp tot 6 keer efficiënter werkt. Dit betekent dat het zwembad op een milieu bewuste manier verwarmd wordt.

Bij een optimale werking is het wenselijk dat er ook sprake is van een kwalitatief hoogwaardige filterpomp. De filterpomp en de waterpomp staan met elkaar in directe verbinding en werken nauw samen.

Hier vind u een overzicht van verwarmingsmogelijkheden voor zwembaden: https://www.zwembad.eu/verwarming

Besluit

Wilt u uw zwembad gaan verwarmen? Dan heeft u in hoofdlijnen twee mogelijkheden: het zwembad met behulp van zonneverwarming opwarmen of met behulp van een waterpomp. Naar welke variant gaat uw keuze? Beide varianten hebben hun voor en tegens. We willen u dus graag aanraden om hier goed over na te denken. Indien u van advies voorzien wenst te worden, horen wij dat graag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *