Zelf Een WordPress Website Maken

Er zijn dan ook heel erg veel on-line winkels die gebruik maken van dit CMS. Logisch need het is snel te maken, iedere internet programmeur te wereld kan er mee werken en je kan het ook heel goed zelf onderhouden.

Er worden wereldwijk dagelijks meer dan 100.000 nieuwe WordPress websites gelanceerd. Wat voor soort bedrijven gebruiken WordPress?

  • Dit zorgt ervoor dat alle uploads worden gesorteerd op uploaddatum.
  • Wanneer je bijvoorbeeld een afbeelding uploadt die kleiner is dan het formaat van de grote afmeting, dan zal de grote afmeting niet gemaakt worden.
  • Pas deze instellingen dus alleen aan als je deze afbeeldingsformaten zelf om een specifieke reden wilt gebruiken.
  • Bestanden uploaden: Onder dit kopje zie je standaard de optie “Uploads bewaren in mappen op foundation van maand en jaar” aangevinkt staan.
  • Deze instellingen hoef je vrijwel nooit aan te passen.

WordPress Is Makkelijk In Gebruik

Een fork is een softwareproject gebaseerd op een eerder geschreven website bouwen code. In dit geval dus een vervolg op de code van b2.

Samen met zijn medestudent en vriend Mike Little zijn ze hiermee aan de slag gegaan en is WordPress ontstaan. Destijds was er een vergelijkbaar systeem waarop mensen free of charge hun web site konden lanceren genaamd Movable Type. Door deze massale overstap is de enorme groei van WordPress ingezet. Tegenwoordig is WordPress nog steeds free of WordPress hosting charge en hoeven er geen licentiekosten betaald te worden voor het gebruik van de software.

De Franse programmeur Michel Valdrighi maakte een klein blogprogramma en lanceerde dit op het web. Het programma kreeg de naam b2. Michel besloot ongeveer een jaar na de lancering hier al weer mee te stoppen omdat hij de potentie er eigenlijk niet meer van inzag.

Hij besloot om verder te gaan met andere opdrachten en trok de stekker uit het project. In 2003 kwam de Amerikaanse student Matt Mullenweg met het programma b2 in aanraking.

Hij wilde een weblog web site hebben waarop hij eenvoudig artikelen kon schrijven en foto’s kon delen. Hij wilde graag een “fork” maken van het b2 programma.

Er is eigenlijk niet één type bedrijf wat specifiek voor WordPress kiest. Juist omdat WordPress zo gebruiksvriendelijk is, zijn er heel veel bedrijven die gebruik maken van dit systeem. Het is heel eenvoudig voor hobbyisten die hun eigen website willen.

Doormiddel van WordPress kan iedereen vanaf zijn/haar zolderkamer binnen enkele minuten een website lanceren. Ook webshops kunnen heel goed met WordPress werken.

Niet alleen webshops maar ook bedrijven die een professionele uitstraling nodig hebben maken gebruik van WordPress. Op wordpress website de vraag voor wie WordPress het beste geschikt is, kan je heel eigenlijk heel eenvoudig antwoorden: voor iedereen!

Een Website Maken Met WordPress