WordPress Hosting Nederland 🥇 WordPress Website Maken

Stap 2: WordPress Website Installeren

Het thema bepaalt hoe jouw website eruit ziet. Het thema bestaat uit allerlei bestanden, die samen de gehele vormgeving van jouw website wordpress webshop bepalen. Ook bepaalt het thema voor een deel hoe jouw web site werkt.

Statische pagina’s daarentegen veranderen niet heel vaak. De content is voor langere periode hetzelfde.

Dit is een overzicht van allerlei berichten die de web site eigenaar wilt delen met de wereld. Dit kan gaan om nieuws vanuit de branche, het bedrijf of er kunnen ideas & tricks staan over een bepaalt onderwerp. Hier verandert regelmatig iets, om zo de nieuwswaarde hoog te houden.

  • Vink “Ander logo voor mobiele apparaten” aan om een ander emblem voor mobiel te selecteren.
  • Je kunt simpelweg de balk slepen naar de gewenste breedte.
  • Je kunt verder ook nog de Logo Breedte aanpassen.
  • Hetzelfde geldt voor mobiele apparaten.

Laat je hierin adviseren door iemand met ervaring. Ook kun je de standaard inlog URL “wp-admin” aanpassen om het hackers nog lastiger te maken. De editor werkt in de meeste gevallen zoals Microsoft Word. Alle bekende knoppen, zoals de b voor dikgedrukt, de i voor schuine letters en de u voor onderstrepen zijn aanwezig. Ook kun je de tekst met één klik hyperlinks, rechts of in het midden uitlijnen.

Denk aan bijvoorbeeld de contactpagina; hoe vaak verander jij jouw telefoonnummer of e-mailadres? WordPress Door gebruik te maken van widgets kun je op plekken nieuwe elementen en functies toevoegen.

De functionaliteiten kun je zoals eerder gezegd uitbreiden door widgets en plugins. Door de vele updates voor WordPress blijft WordPress ook veilig. Mocht er een veiligheidsrisico zijn, dat wordt dit vaak heel snel gevonden en gedicht. Ook het gebruiken van een goed en ondersteunt thema is belangrijk, net WordPress hosting als het gebruiken van alleen bewezen en erkende plugins. Download niet zomaar een thema of plugins.

Hoe Test Je De Snelheid Van Je Website? En Hoe Kan Je Deze Verbeteren?

Denk aan een Twitter of Instagram feed, een fotogalerij, een overzicht van de laatste blogberichten of een extra tekstblok. In het widgetscherm in het CMS kun je de widgets aanmaken, verwijderen en op de juiste plek slepen. Plugins zijn er om jouw website uit te breiden met allerlei functionaliteiten. Er zijn tienduizenden plugins beschikbaar. Elke WordPress web site heeft een thema nodig.

Klaar Met De Lancering Van Jouw Eigen WordPress Website

De standaard is jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Dit is het beginscherm nadat je bent ingelogd in WordPress. Helemaal links in het scherm vind je het menu van het CMS. Op veel web sites zie je een weblog.