Wat Is Woocommerce? En Wat Kan Je Ermee?

Functioneel gezien kun je met wordpress website namelijk behoorlijk wat bereiken en er zal – op een aantal uitzonderingen na – redelijk wat mogelijk zijn. Het is goed de volgende overweging mee te nemen zodra je een keuze gaat maken: WooCommerce is een plugin van WordPress. WordPress is van oorsprong geen e-commerce platform, maar een contentplatform.

Je een klantenbestand hebt waarin je geen of minimale afwijkende klantafspraken hebt. WordPress Jouw organisatie al ervaring heeft met e-commerce en hierin een groei wil maken.

Wat Komt Er Bij Het Maken Van Een WordPress Webshop Kijken?

In veel gevallen is het dan verstandiger om klein te beginnen. WordPress hosting Je de focus hebt op de Nederlandse markt of de BeNeLux.

Dit geldt overigens niet specifiek voor WooCommerce, maar voor iedere open source e-commerce oplossing. Mijn B2B store met WooCommerce: ja of nee? De grote vraag is dus of WooCommerce een geschikte oplossing is voor jouw B2B store. Het antwoord hierop is niet eenduidig te formuleren.

Bij Elephant proberen we ‘publieke’ plugins zoveel mogelijk te voorkomen in verband met stabiliteit. Ook maken we altijd een afweging tussen maatwerk en plugins. Des te meer maatwerk en/of plugins er gebruikt worden, des te kostbaarder het onderhoud en de upgrades zullen zijn.

Hoewel WooCommerce als plugin enorm volwassen is, zal het nooit zo hard ontwikkelen op e-commerce gebied als bijvoorbeeld Magento 2. Er zijn een aantal uitgangspunten die je kunt gebruiken in je keuze voor het juiste B2B platform. Jouw organisatie nog aan het begin staat op het gebied van e-commerce. Je hebt bijvoorbeeld al een B2B shop met minimale resultaten (tot ca. 1 miljoen omzet per jaar) of overweegt een B2B shop op te zetten.